Un început de primăvară AMBITIOS

La 1 februarie 2013, Asociația StartEvo  a lansat în școli un proiect pilot: „StartEvo premiază AMBIȚIA!” Proiectul are ca obiectiv să ajute copiii din România să fie mai ambițioși, mai determinați, mai activi. În acest scop Asociația instituie o bursă de 30 de euro, pentru fiecare clasă participantă în program, pe care o acordă celui care, luna precedentă, a fost cel mai AMBIȚIOS elev.

Prin intermediul d-rei prof.Lavinia Vișan, elevii clasei a X-a E, din cadrul Liceului Teoretic „I.L.Caragiale” Moreni, au fost implicați în acest program.

Fiind un proiect-pilot, durata desfășurării programului a fost de 28 de zile (în decursul lunii februarie, 2013).

La sfârșitul lunii, potrivit  regulamentului, s-a organizat o comisie de jurizare formată din: prof. Iridenta Nedelcu– diriginta clasei, prof. Cristina Săndulescu– directoarea liceului, prof.Răcășanu Rodica –  responsabila comisiei de evaluare și asigurarea calității, prof.Lavina Vișan – coordonatoarea proiectului. Pe baza unor criterii prestabilite și afișate, s-a stabilit câștigătorul.

Vineri, 1 martie 2013, în prezența reprezentanțior Asociației StartEvo, Alina Ferseta și Constantin Ferseta,  a fost anunțat numele câștigătoarei bursei:

SOARE-GRIGORAȘ BIANCA IOANA – care a dovedit că, în cursul lunii februarie, a fost cea mai ambițioasă.

A urmat apoi un binevenit dialog, sincer și amical, între elevii clasei și oaspeții lor, în cursul căruia elevii și-au exprimat deschis părerile despre eficacitatea proiectului, au vorbit despre visurile lor, despre importanța motivației în orice activitate. Pe de altă parte, folosind exemple din viața personală sau din viața altor oameni care au reușit în viață, inițiatorii proiectului i-au încurajat pe elevi să creadă în visurile lor, sugerându-le cum pot să dea viață unei idei și să-și transforme pasiunile în activități de succes.

Îmi exprim convingerea că, prin implicarea în astfel de proiecte, elevii noștri vor fi mai dornici să performeze, vor fi mai motivați și își vor spori încrederea și stima de sine.

Mulțumim Asociației StartEvo, inițiatoarea acestui inspirat proiect și sperăm ca acest program –  sprijinit fianciar de către toți cei care vor ca sistemul de valori să se așeze într-o poziție normală – să se extindă pentru a se putea premia cât mai mulți elevi care au AMBITIA DE A FI MAI BUNI.

 

Prof. Iridenta Nedelcu

 

Similar Posts

Leave a Reply