|

ZIUA PĂMÂNTULUI- SĂRBĂTORITĂ DE ELEVII CLASEI A VII-A

Ziua Pământului – 22 aprilie – fiecare an marchează aniversarea nașterii mișcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător.
Anul 1970 a fost anul care a adus introducerea fibrei optice, Apollo 13, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jim Hendrix sau nașterea lui Mariah Carey și nu în ultimul rând, pentru prima dată, un eveniment numit Ziua Pământului.
Întemeietorul a fost Gaylord Nelson, apoi un senator american din Wisconsin, care a propus primul protest național legat de mediul înconjurător, pentru a zgudui aranjamentele politice și pentru a forța introducerea acestei probleme în agenda națională.

Intr-o  atmosfera placuta, elevii  clasei a VII -a au discutat si analizat trăsăturile specifice planetei noastre;  au identificat modalități de protejare a planetei; au raspuns la un chestionar legat de Ziua Pământului.

 

● Activitatea s-a  încheiat  cu o mini-expoziție a produselor realizate.

Elevii au constientizat importanta protejarii planetei , a mediului inconjurator , concluzionand ca Ziua Pamantului e in fiecare zi  si toti suntem responsabili de acest lucru .

Dirig. prof. Doina Crăcănel

 

      

 

Similar Posts

Leave a Reply