| |

Săptămâna Educației în Tehnologia Computerelor

Hour of Code

Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi si studenţi din peste 180 de ţări. Oricine, oriunde poate organiza un eveniment Hour of Code. Tutoriale de o ora sunt traduse în peste 40 de limbi. Nu ai nevoie de cunostinte speciale. Vârsta: de la 4 la 104 ani.

Scopul campaniei este atragerea a zeci de milioane de persoane sa încerce o Oră de Programare în perioada 7-13 decembrie, sarbatorind Saptamana Educatiei in Tehnologia Computerelor.

Fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea de a învata tehnologia computerelor. Ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, la dezvoltarea logicii şi creativității. Începând devreme, elevii vor avea o fundaţie pentru succesul în orice carieră din secolul XXI. Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor minorități. O coaliţie de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America şi College Board.

Acest eveniment stă la baza revoluției Educației IT din Romania și noi, C. N. „Ion Luca Caragiale”, am înțeles deja asta. Astfel, în saptamana 7 – 11 dec 2015 au fost organizate mai multe evenimente Hour of Code. Elevii au fost încântați, totul a decurs bine, conform programărilor, și în final au fost emise diplome pentru:

– instituția organizatoare: C. N. „Ion Luca Caragiale” Moreni;

– profesor organizator: Stanciu S. Ion;

– elevii participanți: clasele 9A, 11A, 12 A

prof. Stanciu Ion

   

 

Similar Posts

Leave a Reply