| |

STEM DISCOVERY WEEK

 

Pentru prima dată, și școala noastră marchează STEM DISCOVERY WEEK, o bucurie pentru noi, profesorii de științe, dar totodată o provocare pentru elevi. Copiii au primit cu mare entuziasm provocarea ca noi, un liceu din provincie să fim pe harta lumii într-o săptămână atât de importantă în care sunt promovate caierele și studiile în domeniile ȘTIINȚĂ, TEHNOLOGIE, INGINERIE și  MATEMATICĂ. Sloganul pentru campania din acest an ” Spune DA STEM ” descrie sprijinul acordat partenerilor în mod deschis și dedicat disciplinelor STEM la școală, precum și o colaborare vastă între actorii educaționali interesați.

Titlul activității noastre„ A TRIP  TO KNOWLEDGE” este unul sugestiv pentru vârsta și curiozitatea unor elevi de liceu care sunt la început de drum și vor să cunoască cât mai multe , din domenii cât mai variate.

 Astfel, am avut printre noi un inginer chimist de la firma CARMEUSE, prilej cu care elevii au aflat despre ce înseamnă CARMEUSE dar și ce specializări inginerești sunt necesare pentru a ajunge într-o firmă cu specificul CARMEUSE.( Alexandra Marinescu, profesor chimie )

Proiectele elevilor noștri  de la clasele 9A,9B,9C,9E și  a-7-a au fost variate:

1.Planning a space trip to Mars

Daria Ștefan

Cătălina Radu

Andreea Dobre

Andra Zaharia

 

2.Electricity

Fumea Bianca

Alex Mihail

Ionuț Savu

Alexia Petrescu

 

3.Lavoisier’s Life

Andrei Briana

Bucur Danina

Tătaru Diana

Tița Diana

 

4.A job interview

Ochian Teodor

Anghelescu Ștefania

Răzvan Niculici

 

5.Sound travelling

Cătălina Anghelache

Rareș Grigorescu

Stăncioiu Raluca

Izabela Marin

Ștefania Comeagă

 

6.Cromatografie pe hârtie

Bratu Patricia

Pupezescu Cosmina

Manole Medeea

Ștefan Rădoi

Pican Mario

Alex Paise

 

   

 

 

“Activitatea desfășurata  mi s-a părut una interesantă ,în care ne-am simțit bine , ne-am distrat făcând mai multe experimente, dar mai ales am invățat lucruri noi într-o manieră diferită, mai pe scurt ,a fost o activitate care imi doream să nu se termine prea curând.” (Diana Tița, 9E)

 

“Pot descrie activitatea pe care am desfășurat-o în cadrul STEM WEEK ca fiind interactivă , o activitate în care am avut parte de provocări mai ales în ceea ce a privit experimentul , reprezentând  o metodă de învățare care îmbină utilul cu plăcutul . Aș repeta experiența, dacă s-ar mai ivi ocazia.” (Cătălina Anghelache, 9E)

 

“A fost foarte fascinantă, deoarece am reușit sa învăț si sa descopăr lucruri pe care nu le știam, făcând experimente împreună cu colegii mei.”( Briana Andrei,9B)

 

“Mă bucur din toată inima că am spus DA STEM! Am avut parte de o experiență plăcută și am avut ocazia să aflu lucruri noi despre subiecte interesante. Mi-a placut faptul că am putut lucra în echipă. A fost un început frumos!” (Daria Ștefan, 9E)

 

 

„Este important în experiența oricărui adolescent să existe conversații cu persoane care fac lucruri interesante și frumoase în fiecare zi și care sunt dispuși să împărtășească lucruri despre ei, despre cariera lor.  Așa cum s-a întâmplat și miercuri la amfiteatru, când am aflat mai multe despre politehnică și bonus despre compania  Carmeuse. A fost o activitate benefică pentru mine pe care o adaug cu bucurie la bagajul personal de informații”. (Alexandra Ioniţă, 12A)

 

A fost o experiența interesantă și utilă pentru că am descoperit noi utilizări ale varului pe care nu le aflasem până atunci. De asemenea, sunt de părere că discuția legată de secția de chimie aplicată a UPB ne-a ajutat să ne facem o impresie despre această ramură a facultății, cât și despre avantajele practicii în recrutarea unor tineri, cu o capacitate mică de experiență, în firme foarte mari.( Cosmina Manole, 12A)

 

„Astăzi, 25 aprilie, am avut deosebita plăcere să avem alături de noi un inginer chimist de la Compania Carmeuse de la care am aflat și chiar învățat diferite lucruri legate de facultate și de aplicațiile acesteia. Sunt mult mai hotărâtă spre drumul pe care l-am ales în ceea ce privește cariere și viitorul meu, aceea de inginer chimist, o meserie ce implică multe cunoștințe dar și pasiune și devotament. M-a surprins plăcut libertatea și pasiunea cu care ne-a vorbit d-l inginer, reprezentantul firmei Carmeuse despre facultatea pe care a urmat-o dar și evoluția lui în propria carieră”.(Viorela Păpurică, 12B).

 

Similar Posts

Leave a Reply