|

Întâlnire cu şamanul

În ziua de 7 aprilie 2015, în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au avut loc 2 ateliere interactive de percuţie prin intermediul instrumentelor de origine: sud americană, africană, asiatică, geto-dacică. Sesiunile au fost de câte o oră, pentru a permite participarea tuturor elevilor doritori.

Participanţii au ilustrat prin intermediul suntelor,  imaginea sonoră a elementelor cu care lucrează (foc, apă, vânt, pământ şi sunete ancestrale – răul, fâlfâitul aripilor, tropotul cailor, mersul lupilor, etc). Fiecare sesiune a fost organizată pe câteva etape, precum  iniţierea în lucru cu elemente de percuţie (djembe, darbuka, clave, shakers, taburine, etc.); catharsis prin storytelling –  participanţii au fost  introduşi în cadrul magic al unei poveşti vechi în care apar elementele propuse. Ei au făcut parte dintr-un trib/comunitate veche, fiind într-un spatiu magic: junglă, ocean, plajă. Cadrul creat a fost unul care oferă singuranţă participanţilor invitându-i la exprimarea liberă a stărilor pe care le trăiesc.

Organizatorii acestui eveniment sunt reprezentanţi ai Fundaţiei Terre des Hommes.  Jean Baptiste Odobeştianu este meloterapeut, formator şi licenţiat în  pedagogie socială. Lucrează de multi ani cu grupuri vulnerabile şi a fost implicat, ca voluntar, în multe proiecte destinate acestor grupuri. Gabriel Victor Bâclea este facilitator şi trainer, asociat în diverse ONG-uri.

prof. d-ra Vișan Lavinia

                    

 

Similar Posts

Leave a Reply