Orientare către viitor

Proiectul ,,Orientare către viitor a fost propus de Tolea Ştefania şi cu sprijinul Consiliului Şcolar al Elevilor a fost promovat în Colegiul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” Moreni.

Mulţi dintre elevii colegiului nostru nu au încă un plan stabilit cu privire la ceea ce vor face dupa absolvire, nu ştiu la ce facultate să aplice, nu cunosc avantajele şi dezavantajele carierei pe care o vor urma.

Scopul acestui proiect este ca la finalul activităţilor, copiii care au participat să aiba o perspectivă cu privire la profesiile prezentate şi să se orienteze mai uşor la ceea ce vor face în viitorul apropiat. Aceştia vor fi îndrumaţi şi sfătuiţi daca vor fi interesaţi.

Grupul ţintă al proiectului este format din tinerii din Colegiul Naţional ,,Ion Luca Caragiale” cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani. Această activitate reprezintă un mijloc prin  care elevii isi pot cunoaste interesele profesionale, abilitatile si valorile personale. Participantii vor beneficia de informare cu privire la  optiuni educationale si profesionale direct de la angajati si experienta acestora.

La prima întâlnire au raspuns invitatiei noastre doamna Alina Dumitrache, Inginer Integritate Sonde, OMV Petrom, si domnul Ionita Cristian, Comisar Sef, Politia Municipala Moreni. Fiecare dintre invitati a prezentat domeniul cu avantajele si dezavantajele meseriilor.

Proiectul „Orientare catre Viitor” continua cu invitati din alte domenii profesionale.

resp CȘE elev, Alistar Gabriel

      

 

Similar Posts

Leave a Reply