| | |

LEADERSHIP 2015- PRIMA ÎNTÂLNIRE

 

 

Leaders School – un program Leadership Autentic

Moreni, 2015

       După cum bine ne-am obișnuit, tradiția Leadership Autentic s-a menținut și anul acesta in liceul nostru. Cele două module s-au desfășurat în același mod plăcut și eficient, de-a lungul a două weekenduri, mai exac : 21-22 februarie, respectiv 7-8 martie.

Cei 25 de participanți, câştigători ai burselor finanţate de PETROM, s-au arătat foarte entuziasmați, curioși, interesați și deschiși față de lucrurile noi, pe care aveau să le învețe alături de Adelina, fostă eleva a liceului nostru şi în prezent trainer în cadrul Fundației Leadership Autentic. De-a lungul celor patru zile, elevii liceului nostru au avut ocazia de a fi inițiați în tainele acestui interesant domeniu, învățând noțiuni legate de comunicare, lucru în echipă, viziune, precum și faptul că liderii nu se nasc, ci se formează, liderii nu discută despre oameni, ci despre idei și dorințe, liderii văd în oameni talentele pe care aceștia nu le conștientizează și îi ajută să le scoată la suprafață, iar leadershipul are legătură mai puțin cu autoritatea, dar mai mult cu o stare de spirit.

Andreea Răvoianu : Pentru mine, să asist din nou la curs, de data aceasta ca Ambasador al programului, a fost o adevarată plăcere! Ascultând-o pe Adelina și văzându-i pe colegii mei, am avut șansa să observ totul dintr-o altă perspectivă și în același timp, să conștientizez cât de mult m-am schimbat și am evoluat față de anul precedent. Am rememorat cu drag experiența, am resimsimțit stări, emoții, dar bineînțeles, la un alt nivel, fapt ce m-a făcut mândra de decizia de a mă înscrie la acest minunat training.

Venită odată cu sosirea mea la liceu, experiența Leadership Autentic a reprezentat un prim pas spre acel drum, la care, fără să îmi dau seama, o parte din mine cred că a visat încă din totdeauna. Cursul m-a ajutat să mă descopăr mult mai bine, am scăpat de timiditate, acum fiind capabilă să vorbesc cu ușurință în fața unui public și chiar și în fața cercului mei de prieteni, am căpătat autocontrol, mi-am aflat valorile, şi cel mai imporant, am cunoscut oameni care și-au pus profund amprenta în evoluția mea, oameni frumoși cărora nu pot decât să le fiu recunoscătoare.

           Beatrice Joița : Experienţa Leadership Autentic reprezintă un prilej de a te cunoaşte mai bine şi de a te dezvolta pe plan personal.  În calitate de Ambasador Leadership Autentic  pot spune că această experienţă a reprezentat şi încă reprezintă un lucru semnificativ în viaţa mea. De asemenea, la sfârşitul cursurilor beneficiezi de un test JVIS care te ajută enorm să ştii care meserie ţi s-ar potrivi, ce te-ar descrie cel mai bine, ce-ţi place cel mai mult să faci, ce te simţi confortabil să faci ş.a. Am participat prima dată la aceste cursuri la începutul clasei a  XI-a. La început am fost timidă, suspicioasă, mă întrebam cum vor fi colegii, cum va fi atmosfera, dacă o să fie un program lejer. Şi a fost cu totul diferit: diferit faţă de programul de la scoală (să stăm cuminţi în bănci, să nu mergem la toaletă fără să cerem voie), diferit faţă de atmosfera cu care eram obişnuiţi atunci când ni se „predă”. A fost ceva nou, inovator şi mi-a arătat că pot exista multe tipuri de preluare a cunoştinţelor prin exerciţii, discursuri, jocuri interactive, care dezvoltă noi abilitaţi şi conexiuni.  Totodată, am învăţat faptul că un lider nu se naşte, ci se formează, ce înseamnă valorile, feedback-ul, cum să treci peste emoţii şi reţineri atunci când trebuie să susţii un speech, ce trebuie să faci ca să ai succes în orice domeniu profesional, când trebuie să fii un leader şi când trebuie să fii un follower, ce înseamnă să ai o viziune, înainte  de a fi un lider trebuie să-ţi cunoşti echipa şi mai ales pe tine şi multe altele, dar cel mai important lucru a fost faptul că atunci când doreşti ceva de la oameni, tu trebuie să fii acel „ceva” mai întâi. Dacă ai şansa de a participa la astfel de cursuri, nu o pierde!

         Andreea Ciocodeică :  Zilele de 21-22 februarie și 7-8 martie, în care s-a desfășurat o nouă ediție Leadership Autentic, au reprezentat o bună oportunitate pentru 25 de tineri din municipiul Moreni de a dobândi și fixa cunoștințe specifice acestui domeniu.

În calitate de participant, pot spune că această experiență  a contribuit la dezvoltarea mea personală, oferindu-mi  posibilitatea atât de a îmi cunoaște și pune în valoare calitățile, cât și de a îmi îmbunătăți abilitățile de comunicare.

De-a lungul cursului, pot spune că am trăit cu mult entuziasm fiecare activitate și am tratat totul ca pe o provocare, provocare pe care aș mai accepta-o cu orice altă ocazie. Am interacționat cu noi persoane și mi-am făcut prieteni, alături de care am reușit să trec prin toate stările: am râs, am fost serioși, curioși, ne-am emoționat, ne-am concentrat  și  am reușit ca, într-un final, să ne depășim limitele.

Am căpătat astfel multă încredere în sine, devenind capabilă de a susține un discurs în fața unui public deschis și de a gestiona cu eficacitate orice situaţie-limită. Mai mult decât atât, am invățat să preiau inițiativa și să îmi transmit ideile într-un mod clar și concis și mi-am dezvoltat spiritul de echipă.

Prin urmare, determinarea a fost ceea ce ne-a carcaterizat pe toți cei selectați și fiecare dintre noi a dat dovadă de un grad maxim de implicare. Pot spune că acest curs m-a format ca o persoană demnă de urmat, motiv pentru care voi rămane întotdeauna recunoscătoare programului Leadership Autentic.

 

 

        

Similar Posts

Leave a Reply