Campania de voluntariat „Festivalul Solidarităţii” – târg caritabil

      Motto: #FiecareContează!        

       „Participă și tu la campania de strângere de fonduri!

        Pune în vânzare cel putin un obiect personal și donează suma obținută!
Scrie o scurtă descriere a produsului și atribuie-i acestuia un preț estimativ. Nu ezita! Ia-ți amicii și vino la târg în perioada 13-15 noiembrie între orele 10:00-16:00!
Banii colectați vor fi utilizați în scopuri caritabile. Evenimentul reprezintă materializarea unei inițiative a colectivului de voluntari SNAC din cadrul Colegiului National “I.L.Caragiale” Moreni în parteneriat cu Primaria Municipiului Moreni.”

Şi aşa a început totul! Ne-am aşezat mesele şi băncile oferite de Primăria Moreni în parcul central al orşului şi am expus toate produsele donate de noi, stabilind preţuri pentru fiecare. S-au adunat astfel obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru adulţi şi copii, cărţi şi multe jucării, bijuterii şi obiecte decorative, multe dintre ele handmade, realizate chiar de talentaţii noştri elevi. De fiecare dată când un produs se vindea, casierii fluierau, iar voluntarii noştri aplaudau frenetic, ca mulţumire pentru gestul caritabil.

Însă ceea ce a fost cu adevărat uimitor şi merită toată aprecierea noastră a fost faptul că multe persoane ne-au susţinut efortul donând bani sau alte produse spre a fi puse în vânzare. Am primit astfel noi cutii cu jucării, cărţi, îmbrăcăminte, încălţăminte, ceea ce i-a bucurat enorm pe elevii voluntari, pentru că s-au simţit încurajaţi şi susţinuţi în efortul lor.

Târgul caritabil s-a desfăşurat pe durata celor trei zile de weekend, timp în care voluntarii nu şi-au pierdut nici entuziasmul, nici energia, ci au pus mult suflet în această activitate, reuşind să stabilească un adevărat record în ceea ce priveşte suma colectată: 2.800 ron! De asemenea, morenarii s-au comportat exemplar, vizitându-ne mulţi dintre ei zilnic, pentru a ne încuraja să continuăm. Nici primarul municipiului Moreni nu a rămas indiferent la activitatea noastră, dovedind prin vizita sa susţinere şi implicare activă în comunitatea locală. Copiii voluntari au învăţat astfel de la adulţii morenari că bunătatea şi respectul pentru actele de caritate sunt valori importante pe care oamenii nu le-au pierdut, iar noi, adulţii, am aflat cu această ocazie ce copii valoroşi avem şi cât de mult pot face cei tineri pentru a schimba în bine lumea din jur!

Bineînţeles că partea cea mai importantă şi în acelaşi timp cu adevărat minunată a acestui târg caritabil a fost finalul şi totodată finalitatea acestei activităţi: achiziţionarea cadourilor şi premierea unui număr de 8 elevi de la şcolile din Moreni – Şcoala nr. 1, Şcoala nr. 2 Schela Mare, Şcoala nr. 3, Şcoala nr. 4 şi Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” -, elevi cu rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, care au primit în dar, chiar în ajun de Moş Nicolae, câte o tabletă şi un voucher în valoare de 100 ron. „Vinovaţi” pentru acest lucru minunat au fost Andreea Tudor, Beatrice Joiţa, Adriana Cocoş, Andreea Năstasă, Irina Cavaleriu, Roberta Ionescu, Cristina Puiu, Andreea Răvoianu, Adrian Andrei, Andreea Milea şi încă vreo duzină de voluntari SNAC, susţinuţi de Mihaela Rizescu, Constanţa Diaconu şi Monica Zamfir.

Sunt mândră de copiii şi colegii mei! Sunt mândră de morenari! Am întâlnit oameni cu adevărat croiţi din cea mai bună ”stofă” a lui Dumnezeu! Am simţit o dată în plus că e minunat să faci BINE! Felicitări tuturor care au fost SOLIDARI! #FiecareContează!

prof. Monica Zamfir, coordonator local SNAC

 

Astăzi am încercat să „spargem” superstiția zilei de vineri 13, organizând un eveniment cu scopuri caritabile. Acesta a fost o reușită după părerea mea, care a continuat şi sâmbătă, și duminică. Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare şi pe viitor! Dacă doriți, puteți aduce orice obiect (cărți, hăinuțe, accesorii, jucării) pentru a-l pune în vânzare la următoarele ediţii ale Festivalului Solidarităţii! #FiecareContează!

Roberta Ionescu, voluntar SNAC

 

 

        

Similar Posts

Leave a Reply