| | |

„INIMOŞII”, o mascotă pentru SNAC

Un nou concurs SNAC ne pune creativitatea la încercare: creează o mascotă care să te reprezinte ca voluntar, ca beneficiar al strategiei de acţiune comunitară! Termen limită: 10 aprilie 2014.

Conceptul SNAC este “1 voluntar + 1 beneficiar = o echipă”, dar scurta mea experienţă în domeniul voluntariatului mi-a demonstrat de cele mai multe ori că, participând ca voluntar, am sfârşit primind emoţionante lecţii de viaţă de la beneficiari – persoane aflate la un moment dat în situaţii vulnerabile. Am aflat de fiecare dată că, încercând să susţin eu pe cineva, am primit la rândul meu multă susţinere, multă energie pozitivă, multă credinţă şi trăire spirituală de la persoana susţinută.

Aşa că mascota noastră are două inimi: una vulnerabilă, dependentă de un scaun cu rotile, cealaltă independentă, invitând la dans printr-o îmbrăţişare de prietenie.

La masa de lucru s-au aşezat elevii: Simina Păcureţu, Theodora Trandafir, Ana Maria Tache şi Ştefan Zamfir, împreună cu profesorii voluntari: Mihaela Dulea, Constanţa Diaconu, Simona Georgescu şi Monica Zamfir. Şi pentru că nu mai confecţionasem niciodată până atunci jucării, proiectul a prins contur încetul cu încetul: întâi scaunul, apoi inimile, braţele şi picioarele, apoi ochii, care au fost încă de la început plini de bucurie, şi mai apoi zâmbetele largi, încurajatoare – “INIMOŞII” dansând!

Momentul ce mai impresionant a fost asamblarea finală a mascotei, când am înţeles cu toţii, nu fără de uimire, că în realitate nu inima independentă, călcând în paşi de dans, o susţinea pe inima din scaun…, ci invers! Împărtăşesc în acest fel cu voi cu toţi frumoasa experienţă, înţelegând că e-n zadar să fii integru, să te poţi mişca, să mergi, să alergi, să poţi dansa, dacă faci asta de unul singur; întotdeauna e nevoie să întinzi braţele spre cel de lângă tine.

Atunci într-adevăr nu vei mai putea şti cine pe cine ajută!…

Prof. Monica Zamfir

Mai jos, cateva fotografii cu mascota  SNAC:

         

Similar Posts

Leave a Reply