Adriana Cioca

Dr. MBA, MA, Managing Director Artemis Romania, part of Artemis Holding

Adesea când sunt la 12.000 de metri altitudine și mă îndepărtez mii de km de România, mă gândesc la Moreni. Sunt ultimele momentele în avion, în care mă pregătesc emoțional pentru negocierea pe care trebuie să o întreprind sau flexibilitatea pe care trebuie să o abordez în discuțiile ce mă așteaptă. Iau cu mine amintirile Moreniului pentru că știu că ele îmi dau putere, energie și îmi readuc, oricât de stresată aș fi sa produc rezultate, zâmbetul pe buze. Pentru mine Moreni înseamnă acasă, iar acasă este locul unde am familia și unde am absolvit liceul! 

Liceul nr. 1, astăzi, Colegiul, Ion Luca Caragiale, din Moreni reprezintă locul unde a avut loc formarea mea de adolescentă, baza formării mele profesionale. Îmi aduc aminte cu zâmbetul pe buze, că am făcut parte din ramura umanistică, clasa de filologie, unde erau numai fete și 3 băieți. O clasă adorabilă, în care s-au format prietenii sincere, mult distractivă, (se înțelege de la sine ca eram majoritatea fete), dar și creativă. Nu am fost un copil olimpic, ci mai degrabă un copil silitor, curios, ușor timid, care își dorea sa exploreze situațiile create. Îmi aduc și acum aminte, cu plăcere, de orele de latină, limbi străine, biologie sau filosofie, unde, sub ghidajul modern al profesorilor, creativitatea clasei noastre prindea aripi. Ahhh, ce mai energie pozitiva, acolo! 

Seriozitatea și dedicarea profesorilor Colegiului Ion Luca Caragiale m-au încurajat, cu plăcere, să studiez mai mult și celelalte discipline, paralele secției de uman, precum matematica, informatica, chimia și fizica, discipline care au contribuit ca baza pentru modelele financiare sau strategiile pe care, astăzi, le dezvolt, personalizate pe fiecare situație cu care mă confrunt.

Le mulțumesc domnilor profesori ai Colegiului Ion Luca Caragiale din Moreni și sunt mandră că am făcut parte din promoția 2003! 

Dr. Adriana Cioca, MBA, M.A