1 DECEMBRIE SĂRBĂTORIT LA C.N “ION LUCA CARAGIALE”

 

Ziua Naţională, 1 decembrie, este o zi de sărbătoare pentru tot neamul românesc. Aceasta uneşte toţi românii la un loc indiferent de zona în care se află. În acest an sărbătorim 97 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Ziua de 1 decembrie a fost aleasă drept sărbătoare naţională, în 1990, pentru semnificaţia ei deoosebită în istoria românilor. Credem că unirea acestei generaţii în jurul unui proiect, în jurul unor valori, în jurul unor idei, este astăzi, poate, cea mai imprtantă învăţătură pe care noi o putem primi.

Consiliul Şcolar al Elevilor  împreună cu Catedra de istorie  a Colegiului Naţional ,,Ion Luca Caragiale” a organizat un concurs pe tema ,,1 Decembrie – Ziua Marii Uniri” la care au participat elevi din întregul liceu. Aceştia au avut ca scop sărbătorirea acestei zile importante pentru poporul român.

Concursul s-a desfăşurat pe 2 decembrie, acesta fiind un test ce a avut III subiecte. Acestea au fost stabilite din ,,Istoria Românilor, Razboiul Reintregirii, Marea Unire şi Romania MareJuriul a fost format din Profesorul de istorie Anghel Bogdan, Preşedinte CŞE Alistar Gabriel Andrei, Vicepreşedinte CŞE Dogărel Teodora Andruţa.

Prin organizarea acestui concurs, Consiliul Şcolar al Elevilor şi-a propus să menţină treaz interesul adolescenţilor pentru cunoaşterea istoriei naţionale, aşadar semnificaţia măreţului act de la 1 Decembrie 1918.

 

Stiati ca….

 

Transilvania a fost a treia provincie care s-a unit cu patria-mama. Unirea Transilvaniei cu România de la 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţilor vechii Dacii. Florin Constantiniu spunea ,, Marea Unire din 1918 a fost şi va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply