|

ARTICOL DE PRESĂ

› STIRILE RADIO MINISAT
Crăciunul într-o cutie de pantofi!

La Moreni, se derulează în această perioadă, cea de-a treia ediţie a proiectului ,,Crăciunul într-o cutie de pantofi”. Este vorba de o acţiune iniţiată de Primăria municipiului Moreni prin intermediul căreia cetăţenii din localitate sunt invitaţi să ofere mici daruri, ce încap într-o cutie de pantofi, persoanelor cu venituri reduse. Tot cu prilejul sărbătorilor de iarnă, edilii din Moreni l-au ajutat, ieri, pe Moş Crăciun şi le-au oferit cadouri copiilor de la toate grădiniţele din oraş. Elevii sunt aşteptaţi, săptămâna viitoare, cu colindul la Primăria Moreni, iar, duminică, a fost programat un spectacol special pentru sărbători, intitulat ,,Cetină de brad”.

”Decembrie este luna sărbătorilor, în care cu toții ar trebui să fim mai buni. Decembrie este luna în care trebuie să dăruim DIN SUFLET PENTRU SUFLET. Este important să aducem copiilor un zâmbet, să fim alături de ei atunci când au nevoie, iar în decembrie le vom aduce magia sărbătorilor de iarnă nu numai în casele lor, ci și în sufletele lor. ÎMPREUNĂ PUTEM ÎNTOTDEAUNA!”. Acestea sunt gândurile funcţionarilor publici de la Primăria Moreni care s-au solidarizat, şi în acest an, cu persoanele mai puţin răsfăţate de soartă.

Primăria Moreni derulează cea de-a treia ediţie a proiectului ,,Crăciunul într-o cutie de pantofi”. Este vorba de o acţiune prin intermediul căreia cetăţenii din localitate sunt invitaţi să ofere daruri persoanelor cu venituri reduse. Anul acesta, manifestarea se desfăşoară în parteneriat cu Liceul ,,I.L.Caragiale” Moreni, astfel că donaţiile se pot face la Primăria Moreni sau la unitatea de învăţământ menţionată.

,,Locuitorii oraşului sunt invitaţi să ofere jucării, dulciuri, chiar şi alimente, dar şi diverse obiecte utile, care să încapă într-o cutie de pantofi. Cutiile vor fi oferite, pe parcursul întregii luni, persoanelor cu venituri reduse, aflate în evidenţa Biroului de Asistenţă Socială. Funcţionarii publici şi cei care răspund pozitiv acestei campanii vor fi…Moş Crăciun pentru semenii lor. Astfel, şi sărbătorile unor locuitori din Moreni, mai puţin răsfăţaţi de soartă, pot fi mai bune”, precizează reprezentanţii administraţiei locale.

,,Acţiunile caritabile, derulate de Primăria Moreni, vor continua, săptămâna viitoare, la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Dizabilităţi Ţuicani. Pacienţii internaţi aici vor primi daruri de Crăciun, dar şi un zâmbet sau o îmbrăţişare, pentru că mulţi sunt departe de familiile lor sau au fost abandonaţi. Prin urmare aceştia au nevoie şi de daruri, dar şi de afecţiune. Ar fi bine să ne solidarizăm cu persoanele cu diverse dizabilităţi, rămase şi fără familii.”, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Moreni, Adrian Stângă.

Cu prilejul sărbătorilor, Moş Crăciun a trecut, ieri, şi pe la copiii de la grădiniţile din Moreni. Moşul a fost ajutat de primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, care a oferit daruri preşcolarilor cuminţi, pentru ca, săptămâna viitoare, elevii să fie aşteptaţi la Primăria Moreni cu colindul.

Un alt eveniment organizat de administraţia locală este şi un spectacol derulat în parteneriat cu Şcoala ,,Art Canto Morena” din cadrul Clubului Elevilor Moreni.

Spectacolul se numeşte ,,Cetină de brad”, va fi găzduit de Sala de destivităţi a Şcolii Gimnaziale Nr. 3, iar intrarea este liberă.

Evenimentul a fost programat duminică, de la ora 15.00.

Coordonatorul manifestării este directorul Palatului Copiilor Târgovişte, profesor Daniela Călineţ.

Colinde româneşti au răsunat, ieri, şi în Primăriile din Titu sau Răcari. Autorităţile locale de aici au deschis larg uşile instituţiile publice în aşteptarea colindătorilor de la instituţiile de învăţământ .

Potrivit tradiţiei, uşile Primăriei Titu au fost deschise pentru colindători. Gazde primitoare, primarul Traian Nicolae şi viceprimarul Vlad Oprea, au pregătit covrigi şi mere pentru colindători, nimeni alţii decât elevii şi profesorii de la unităţile de învăţământ.

Şi Primăria din Răcari a răsunat, ieri, de colinde româneşti. Elevii şi profesorii de la şcolile din oraş au pregătit un program artistic, specific sărbătorilor de iarnă, pe care l-au prezentat în instutuţia dâmboviţeană.

La rândul său, primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, i-a primit cu bucurie pe colindători şi le-a oferit daruri.

Similar Posts

Leave a Reply