Irina Maria Savu

Asistent universitar doctor

Proiectul “Școală Durabilă”

     Pentru început, le mulțumesc foarte mult profesorilor care se ocupă de proiectul “Școală Durabilă” pentru frumoasa invitație pe care mi-au făcut-o. Mă simt onorată de faptul că dânșii mă consideră un membru al comunității valoroase a orașului. În opinia mea, dânșii sunt primii care ar trebui să facă parte din această comunitate.

     Mă bucur tare mult că prin intermediul acestui frumos proiect am ocazia de a-mi exprima recunoștința pentru munca pe care profesorii Colegiului Național I. L. Caragiale Moreni au depus-o și o depun în continuare în vederea asigurării unei educații performante, de înaltă calitate.

     În invitația pe care am primit-o din partea doamnei profesor Marinescu Alexandra, mi se sugera să povestesc în aceste rânduri ce anume m-a marcat, în mod decisiv, atât din punct de vedere personal cât și profesional.  Cu toată sinceritatea, îmi este aproape imposibil să îmi dau seama dacă a existat un astfel de moment, pentru că de-a lungul celor opt ani petrecuți în cadrul C.N. I. L. Caragiale Moreni (gimnaziu și liceu), am fost inspirată de personalitățile frumoase ale profesorilor pe care i-am avut. Am încercat întotdeauna să iau tot ce este mai bun de la fiecare. Mi-am dat seama cu timpul că mie mi s-ar potrivi cel mai bine să fiu profesor, iar în formarea mea de cadru didactic au contat nu doar cunoștințele primite de la dascăli, ci și modelele lor comportamentale, pe care le-am adoptat în mare măsură și care m-au ajutat adesea. Am studiat într-o comunitate în care profesorii au fost mai mult decât simpli dascăli: au fost mentori, ne-au sprijinit întotdeauna, ne-au îndrumat cât au putut de bine și au fost tot timpul sufletește alături de noi. Și cum de obicei ajungem să prețuim ceea ce avem la adevarata valoare numai atunci când acel ceva nu mai este, nici eu nu am realizat toate aceste lucruri când eram elevă. Momentul în care mi-am dat seama de cât de mult suflet au pus profesorii în educația noastră a fost acela în care am început cursurile facultății, când aveam nevoie de sfaturi și îndrumare, iar acestea nu mi se mai ofereau ca înainte.

     Mesajul meu pentru generațiile actuale și viitoare este să respecte oamenii care au o contribuție fundamentală la educația lor și să profite cât de mult pot de anii petrecuți în acest Colegiu. Aveți atât de mult de învățat de la profesorii voștri, pe toate planurile, așa că deschideți larg ochii și încercați să înțelegeți că tot ceea ce fac acești oameni este pentru voi, pentru binele și viitorul vostru, însă, din pacate, această oportunitate fantastică se încheie mult prea repede. Eu vă doresc mult succes în tot ceea ce veți face și nu uitați că persoanele de valoare trebuie să fie în primul rând OAMENI.

     Cât despre mine, după absolvirea Colegiului Național I. L. Caragiale Moreni în 2014, am urmat cursurile Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București, secția Matematici Aplicate, pe care am terminat-o ca șef de promoție. Am absolvit în 2019, tot ca șef de promoție, masterul de Probabilități și Statistică în Finanțe și Științe al aceleiași universități. Tocmai am finalizat studiile de doctorat în domeniul Matematică la Universitatea Politehnica din București și începând din octombrie 2019 lucrez ca asistent universitar în cadrul acestei universități.

Savu Maria Irina,

29.04.2023