Bogdan Drăgoi

Olimpic la Informatică

1. Cum țin minte Moreniul și cum m-a marcat personal

– Profesorii mi-au încurajat stilul autodidact, însă cele mai importante lecții le-am învățat de la ei. Tot conținutul didactic al anilor de liceu îl pot defini ca “regula, exemplul, repetiția”. Prin acest algoritm simplu, oricine poate sa dovedească științele “fixe”. Dar exemplele și repetiția te pot conduce pe un făgaș strâmt și liniar, iar subtilele sugestii din spatele catedrei erau mereu acolo să se asigure că îmi mențin un orizont de cunoaștere, nu o cărare. 

– Pasiunea pentru informatică s-a născut din această minunată colaborare între curiozitate și ghidare. Am avut curiozitatea să aflu ce și mai ales cât de mult pot face cu un calculator, și anii de liceu nu au evitat să o alimenteze. Sub ghidarea d-lui Profesor Marian Marinescu, de la micile succese, cum ar fi să faci primul program interactiv, până la participarea la Olimpiada Națională de Informatică 2005,  totul a fost combustibil pentru furnalul nesățios de la fabrica de zâmbete “Oare asta cum se face”.

– Preferam orele de română, chiar dacă nu excelam în a-mi însuși minutiozitatea curriculei. Sesiunile de discuție liberă pe text duceau des la paralele neașteptate între mine și personajele respective. Țin minte cum, discutând un extract din Cărtărescu (mult mai târziu am aflat ca e din „Travesti”), m-a frapat cât de ușor discuta personajul despre adolescență și toate schimbările prin care trece. Dezbaterea acestui mic text a pornit consolidarea unei laturi artistice, un fel de vestă gonflabilă care să mă susțină la suprafață în tumultul pubertății și adolescentei. 

2. Realizări profesionale

 Aș numi 15+ ani de muncă în domeniul IT, încă de la începuturile lui, ca realizare profesională. Mi-am transformat pasiunea pentru programare în brățară de aur. O brățară pe care o port cu mândrie. Am colaborat cu firme mici și mari, printre care și Embarcadero (la scurt timp după ce au achiziționat Borland Pascal), Amazon și Intel. Mai multe despre mine, pe site-ul LinkdIn: https://www.linkedin.com/in/bogdan-dragoi-700b6148

3. Dacă e ceva să mă reprezinte, trebuie să fie tastatura și creionul. Nu țin minte de când a început, dar azi nu mă văd muncind fără una dintre ele. Știu, sunt multe alte surogate moderne pentru creion și hârtie, si nu, nu sunt pentru mine.