Mădălina Crețu

Olimpică la Limba Engleză

Mă numesc Mădălina Crețu și nu îmi vine a crede că au trecut 11 ani de când am terminat liceul, culminat prin susținerea mult temutului bac! O experiență memorabilă, care mi-a deschis drumul spre succes, bacul rămânând totodată cel mai așteptat si înfricoșător examen!

Adevărata mea pasiune dintotdeauna au fost limbile străine. Am început să învăț mai întâi limba engleză și mai apoi limba franceză, fiind mereu curioasă să descopăr secretele acestor doua limbi. De la început visul meu a fost să îmi continui studiile în străinătate, așadar am știut oportunitățile care pot apărea studiind intens.

De-a lungul întregului meu parcurs educațional, profesorii pe care i-am întâlnit au fost cei care m-au marcat cel mai mult. Încă din școala generală am avut norocul să am parte de învățători și profesori cu adevărat dedicați meseriei, care își găseau in fiecare zi forța să ne învețe lucruri noi pentru a ne asigura un viitor mai bun.

Perioada liceului în Moreni a fost una frumoasă, dar și dificilă pentru mine. Venind dintr-un oraș mic, de multe ori m-am întrebat cum ar fi fost dacă aș fi făcut liceul într-un alt loc? Însă uitându-mă acum în spate, mă bucur că am ales „Liceul Nr. 1”.

După un început tumultos la mate-info intensiv engleză (hello nota 2 la fizică!), în clasa a 10-a am ales să-mi urmez pasiunea și m-am transferat la filologie. Au urmat apoi 3 ani presărați cu lucruri noi, reușite și experiențe de neuitat. Din nou, profesorii minunați pe care i-am întâlnit în această perioadă au fost cei care m-au ghidat către următoarea etapă. În primul rând, doamna dirigintă Cismaru și entuziasmul dumneaei pentru limba engleză ne-a împins pe mai toți să conștientizăm importanța limbilor străine pentru parcursul nostru profesional. Apoi, doamna profesoară de limba și literatura romană, doamna Spiridon, a reușit să transforme o clasă întreagă în mici critici literari, care să comenteze cu brio o poezie de Eminescu la bacul din 2012! Și nu în ultimul rând, doamna profesoară de limba franceză, doamna Diaconu, fără a cărei pasiuni și dorințe de a ne împinge mai departe nu aș fi reușit sa îmi îndeplinesc visul de a studia în străinătate.

Îmi amintesc de numeroasele concursuri și olimpiade la care am participat, încurajată fiind de către aceeași profesori. La naționala de limba engleză, unde am ajuns de două ori, am cunoscut două dintre cele mai bune prietene ale mele, la concursul de public speaking, am reușit sa îmi înving teama de a vorbi în public, iar în clasa a 12-a, tot la un concurs de limba franceză am câștigat un schimb de experiență în Franța care mi-a schimbat cu siguranță traiectoria vieții.

În urma excursiei în Franța, unde am cunoscut alți oameni și profesori extraordinari, am decis să merg la facultate în Lyon. Cum nu eram sigură spre ce parcurs profesional să mă îndrept, am ales să-mi urmez din nou pasiunile și am studiat o licență în limbi străine, engleză și franceză, care ulterior mi-a permis să petrec un an în Marea Britanie datorită programului de schimb de experiență Erasmus+. După terminarea studiilor de licență, am ales un master în management și comunicare, tot în Franța, care mi-a permis să lucrez mai apoi în Paris, București și, în final, Londra.

După alte multe aventuri și călătorii frumoase, am ajuns acum pe plaiuri și mai îndepărtate și anume în Australia. Momentan lucrez în domeniul managementului schimbării în organizații, și mă bucur de zile însorite alături de cățelușa mea, Luna.