Elena Mirabela Soare

Drd. Asistent de Cercetare Științifică

Numele meu este Elena Mirabela Soare Și sunt fostă elevă a Liceului Ion Luca Caragiale. Pentru mine anii de liceu au reprezentat cea mai importantă etapă în evoluția mea profesională, datorită căreia am reușit sa îmi aleg cu exactitate drumul în viață. Cu siguranță, amprenta asupra actualei mele cariere și-au pus-o foștii profesori care ne pregăteau cu profesionalism și dedicație pentru ceea ce va avea sa urmeze.

Ulterior, după terminarea liceului și a promovării examenului de Bacalaureat, in 2015, specializarea matematică-informatică, am decis urmarea Facultății de Chimie atât ciclul de licența cât și de master. În timpul studiilor de master, am început să lucrez la Institutul de Chimie Fizica “Ilie Murgulescu” București, unde mi-am descoperit pasiunea pentru cercetare, fapt care m-a determinat să urmez și un doctorat. Astfel că, în prezent, sunt doctorandă în cadrul Universității Politehnica, Școala Doctorală de Chimie Aplicată și Știința Materialelor și lucrez la o teză ce se bazează pe ceramici dielectrice, teză ce urmează a fi finalizată în 2024.

Ca și activitate profesională, sunt asistent de cercetare științifică în cadrul ICF București, particip la workshop-uri, training-uri dar și la numeroase conferințe internaționale, în care îmi prezint rezultatele obținute în urma sintezelor efectuate.

Pe viitor îmi doresc să avansez în cariera de cercetător. Mai mult,  încurajez tinerii atât din Colegiul Național Ion Luca Caragiale , cât si cei de pretutindeni de a se înscrie la aceste universități și pe viitor să se alăture acestui domeniu.

În ultimii ani am menținut o legătura frumoasa cu foștii profesori, pentru care am toată recunoștința si admirația. În municipiul Moreni, ma întorc cu drag de fiecare data, deoarece pentru mine va fi mereu “acasă”.

Articole publicate:

R.E. Pătru, C. A. Stanciu, E. M. Soare, V.A. Surdu, R. D. Truşcă, A. I. Nicoară, B. Ş. Vasile, G. Boni, L. Amarande, N. Horchidan, L. P. Curecheriu, L. Mitoşeriu, L. Pintilie, I. Pintilie, A.C. Ianculescu, Grain size-driven effect on the functional properties in Ba0.6Sr0.4TiO3 ceramics consolidated by spark plasma sintering, J.Eur. Ceram. , 43, 8, 2023, 3250-3265.

C. M. Vladut, O. C. Mocioiu, E. M. Soare,  Coinage metals doped ZnO obtained by sol-gel method-a brief review, Gels, 9, 424, 2023.

14th ECerS Conference for Young Scientists, Serbia.