| |

EXCURSIE – clasa a- VII-a

In excursie la Bucuresti

 

Ne straduiam de multa vreme sa organizam o excursie si, in sfarsit , am reusit !

Am plecat la drum dimineata , pe la ora 8..00, intr-o sambata , 25 octombrie.

Este Ziua Armatei  Romane. Este ziua Majestatii Sale, Regele Mihai.

Noi , clasa a VII-a& Compania ( colegi  de la alte clase/scoli,  cativa parinti, profesori ,asistent medical , sofer –) am plecat spre Bucuresti.

Ziua se anunta mohorata  si chiar batea vantul tare . Dar, ce conta? Noi plecam in excursie.

In  autocarul rece era multa veselie si , sincera sa fiu, tare-mi  placea. Imi amintea de copilaria mea .

Nici nu ne-am dat seama cand am ajuns la  Palatul Mogosoaia. Impresionant . Istoria Brancovenilor . 120 de ani Palatul a fost al Brancovenilor , apoi a trecut la Familia Bibescu . In prezent ,Palatul Mogosoaia,  adaposteste  Muzeul de Arta Brancoveneasca  si este un important centru de atractie turistica .

Dupa atata istorie si plimbare , bineinteles ca ne era foame si atunci …destinatia Mall , dar nu oricare  ci Afi Palace Cotroceni .  Aici fiecare s-a plimbat dupa pofta inimii : unii au facut cumparaturi, altii au fost la film, altii la locul de joaca ,   sau , pur si simplu au cascat gura .

Ma gandeam ca au obosit , dar de unde.  Urmeaza o plimbare scurta prin Herastrau. Daca era cald  si nu batea vantul asa de tare , sigur ne plimbam cu vaporasul . Aveam in plan si vizita la Muzeul National al Satului ,, Dimitrie Gusti” Era Targul traditional de Sf. Dumitru  si , cred , ca am fi vazut ceva spectacole si mestesugari .  Insa ninsoarea -,prima de anul acesta , ne-a schimbat programul. Asa incat –in autocar si … spre casa . Ninsoarea se asezase , traficul in Bucuresti se ingreuna  si aproape se intunecase.  Eu credeam ca sunt obositi , dar parca aveau  mai multa energie decat dimineata . Erau fericiti, multumiti si incantati . Se vedea pe fetele lor.

Am fost bucuroasa ca am ajuns cu bine , ca am peterecut o zi minunata cu copiii mei si le-am promis ca vom repeta aceasta experienta.

 

 

 

 

 

Cu drag , prof. diriginte  Doina Cracanel

Similar Posts

Leave a Reply