Să-l descoperim pe Iisus prin lectură!

În data de 15 februarie a anului 2013, în cadrul Liceului Teoretic I. L. Caragiale Moreni, la CDI, s-a desfăşurat activitatea cu tema SĂ-L DESCOPERIM PE IISUS PRIN LECTURĂ!

Concursul, organizat împreună cu Pr. Prof. Marius Vintilă, a fost dedicat, în special, elevilor de la clasele a V-a  – a VIII-a, fiind desfăşurat în prezenţa claselor a VIII-a şi a IX-a E, a domnului prof. Gheorghe Ciocodeică şi a doamnei Dragomir Cristina.

Potrivit regulamentului stabilit, cu o săptămână înainte de concurs, fiecare din cei doisprezece participanţi a primit, prin tragere la sorţi, câte o poveste religioasă, al cărui text trebuia însuşit de elev cât mai bine. În cadrul concursului elevii şi-au prezentat povestea religioasă, expunând, desigur, şi mesajul desprins din textul ei.

În etapa votării povestirii preferate, fiecare elev, organizator şi invitat şi-a manifestat acest drept. În final, concursul a fost câştigat de eleva Stochiţă Andreea (clasa a VIII-a), ce a prezentat povestea Minunea Sfântului Spiridon. Pentru participarea la acest concurs, elevii au primit diplome şi premii (iconiţe, cărţi, etc.).

Iniţiativa organizării unui asemenea concurs a fost generată de dorinţa de a arăta copiilor şi tinerilor de astăzi importanţa faptei de a citi şi studia cărţi din diferite domenii, de a-şi îndrepta atenţia şi spre lecturile religioase, cunoscând astfel mai bine învăţătura lui Iisus Hristos, Învăţătorul desăvârşit. (Prof. Marius-Constantin Pavel).

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply